La 100 de ani de la Marea Unire, Romania inregistreaza cel mai grav deficit de forta de munca

04/12/2018
de catre Administrator Blog

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita Guvernului si Ministerului Transporturilor (MT) sa accepte si sa puna in aplicare solutii clare si practice pentru rezolvarea crizei de soferi profesionisti cu care se confrunta transportatorii rutieri romani care detin autocamioane ce nu mai pot fi operate in lipsa soferilor disponibili din piata.

 • Aceasta criza s-a acutizat in ultima perioada, afectand tot mai grav transporturile rutiere, care reprezinta principala ramura contribuitoare la exportul de servicii al Romaniei in 2017, conform datelor Bancii Nationale a Romaniei, iar situatia se va agrava, in conditiile in care, in urmatorii 10 ani 40% din soferii profesionisti din Germania se vor pensiona, iar companiile de transport germane vor atrage soferi profesionisti din statele est-europene. Trebuie avut in vedere ca soferii profesionisti nu vor lucra pana in ultima zi inainte de pensie pentru transport rutier international, ci se vor orienta spre alte tipuri de transport care sa le permita sa ajunga zilnic acasa.
 • Pentru ca industria romaneasca de transport rutier sa poata continua sa opereze in parametri eficienti, este necesar ca Guvernul si Ministerul Transporturilor sa adopte masuri urgente de solutionare a crizei de soferi profesionisti din Romania.
 • In ultimii ani, UNTRR a propus autoritatilor romane competente solutii concrete pentru rezolvarea crizei soferilor profesionisti, cum ar fi angajarea soferilor profesionisti din afara UE, prin asigurarea cadrului necesar examinarii in limba engleza a acestora la examenul de competenta profesionala, conditie necesara pentru angajarea legala in Romania.
 • Este evident ca nu trebuie asteptat ca somajul in Romania sa fie zero pentru a face import selectiv de forta de munca. Alte state membre, precum Polonia, desi inregistreaza un nivel al somajului de 5,7%, Polonia importa forta de munca necesara cantitativ si calitativ pe segmentele pe care nu poate face reconversii - si nu franeaza dezvoltarea economica. Anul trecut, Polonia a inregistrat in economie o forta de munca din afara UE de 1.000.000 de persoane, din care 52.000 numai in sectorul transportului rutier – soferi profesionisti din afara UE.

Pentru a putea ramane competitivi pe piata europeana, transportatorii romani trebuie sa beneficieze in egala masura cu transportatorii din alte State Membre de prevederile legislatiei europene privind angajarea legala de soferi din afara UE (conform Regulamentului european 1072/2009 - Articolul 5 Certificat de conducator auto. Legislatia europeana permite Statelor Membre organizarea testarii CPC (Certificat de Competenta Profesionala) intr-o limba straina, multe tari din UE au adoptat deja masuri in acest sens, in timp ce Romania organizeaza aceasta examinare numai in limba romana blocand angajarile pentru operatorii de transport.

 • O a doua masura propusa de UNTRR Guvernului si Ministerului Transporturilor prevede cresterea angajarii tinerilor ca soferi profesionisti, prin stabilirea varstei minime legale de 18 ani pentru exercitarea acestei profesii in Romania, similar altor State Membre UE.
 • Conform unui studiu al Comisiei Europene din 2016, 17 State membre (Austria, Cehia, Germania, Danemarca, Estonia, Franta, Grecia, Croatia, Ungaria, Irlanda, Lituania, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Suedia si Marea Britanie) au stabilit deja varsta minima de 18 ani pentru soferii de camioane (categoriile C si CE). Precizam ca Directiva 645/2018 prevede masuri pentru armonizarea transpunerii in Statele Membre UE a varstei minime de 18 ani pentru conducatorii auto transport rutier de marfa (categoriile C si CE).
 • In conditiile crizei de soferi profesionisti din Romania si din UE, consideram ca neaplicarea acestei prevederi si in legislatia romaneasca dezavantajeaza transportatorii romani fata de competitorii lor din celelalte State Membre UE, care pot angaja conducatori auto de la 18 ani (categoriile C si CE) pentru transportul rutier de marfuri national si international.

O a treia masura benefica pentru rezolvarea crizei de soferi profesionisti din Romania este reconversia profesionala prin alocarea de fonduri europene pentru programe de formare a soferilor profesionisti, urmand modelul unor State Membre vecine precum Ungaria. In acest sens, Guvernul maghiar a emis o hotarare privind asigurarea cadrului legal de finantare a formarii profesionale necesare pentru a compensa lipsa acuta de soferi profesionisti cu care se confrunta sectorul transporturilor rutiere, in vederea cresterii competitivitatii firmelor maghiare de transport rutier de marfa si persoane.

 • Transportatorii romani au nevoie de solutii urgente si eficiente din partea Guvernului si Ministerului Transporturilor la aceasta criza acuta de soferi profesionisti, pentru ca industria romaneasca de transport rutier sa poata continua sa opereze in parametri buni. Ministerul Transporturilor poate promova in scurt timp toate propunerile UNTRR care se inscriu in practica europeana si poate contribui in mod real la solutionarea cat mai urgenta a problemelor de personal semnalate ale sectorului.

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) trage un semnal de alarma catre clasa politica din Romania ca la 100 de ani de la Marea Unire, tara noastra inregistreaza un deficit grav de forta de munca, dupa ce in ultimii 15 ani peste 5 milioane de romani au plecat in strainatate, iar, anual, peste 200.000 de romani parasesc tara pentru a lucra in strainatate.

 • UNTRR solicita masuri urgente pentru rezolvarea crizei soferilor profesionisti, intrucat se franeaza dezvoltarea industriei transporturilor rutiere din Romania. Daca nu se vor aduce soferi non-UE care sa lucreze in Romania, firmele isi vor muta sediile in Europa Centrala si de Vest.
 • Lipsa oricaror masuri imediate care sa permita firmelor de transport rutier din Romania sa angajeze soferi straini, constituie un sabotaj economic al industriei transporturilor rutiere din Romania!
 • Romania si fiecare industrie din Romania se afla intr-o competitie directa cu celelalte state din UE si cu industriile similare din alte tari! Pentru a ne mentine competitivitatea si locul in lume, trebuie ca autoritatile si mediul economic sa lucreze impreuna!

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) este o organizatie profesionala si patronala, neguvernamentala, independenta, apolitica, fondata in 1990 pe principii democratice, care promoveaza si apara interesele transportatorilor rutieri pe plan intern si international, inregistrand de la infiintare pana in prezent peste 16.000 de firme inscrise - operatori care efectueaza transporturi interne si internationale de marfa si persoane.

Sursa: www.wall-street.roPlata in rate fixe fara dobanda

15/10/2018
de catre Administrator Blog

Toamna se numara..... cumparaturile!

Acum poti plati in rate fixe fara dobanda.
Intra pe site www.navitruck.ro si alege-ti sistemul de navigatie GPS preferat,impreuna cu gama completa de accesorii si bucura-te de plata in rate fixe fara dobanda. Am incheiat parteneriate cu principalele banci din Romania: Banca Transilvania, BCR,BRD Finance,Alpha Bank,Piraeus Bank.


Acum este mai usor sa achiti produsele noastre platind cu cardul de rate fara dobanda.


Mai jos regasiti detalii si toate tipurile de carduri care sunt acceptate pentru plata in rate fixe fara dobanda ! :


Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Visa Electron/Maestro/MasterCard).

Daca ati ales metoda de plata " Online prin card bancar " este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.
- Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)
se efectueaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.
- "3-D Secure" asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata,
la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.
Important de stiut! - Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

Online in rate egale fara dobanda prin card de cumparaturi.

Dupa ce veti introduce numarul de card in pagina procesatorului de plati, sistemul va detecta automat daca este un card eligibil pentru plata in rate, la una din bancile agreate de catre magazin si va afisa o lista de unde puteti alege numarul de rate dorit.

Prin card de credit emis de Banca Transilvania (Programul Star BT)

Acum e mai usor sa-ti cumperi tot ce iti doresti cu cardul STAR de la Banca Transilvania.
Ti-ai ales produsul dorit? Cu cardul STAR poti sa platesti in RATE fara dobanda.
Card STAR Forte
Sunt incluse in programul STAR Card cardurile de cumparaturi: STAR Forte, STAR Forte pentru Medici, STAR Gold, Visa Gold BT-Rotary, STAR Platinum,Visa Business Gold Credit Card, Visa Business Silver Credit Card, BT Flying Blue Classic si BT Flying Blue PremiumDaca nu ai unul dintre cardurile din programul STAR aplica aici ( http://www.starbt.ro/star-forte/?utm_source=afiliat&utm_medium=banner&utm_campaign=siteuri-partenere ) si platile online devin mai simple ca oricand:
Rate fara dobanda perioada de gratie de pana la 56 de zile
gratiscomision zero la toate cumparaturile fara dobanda plati sigure pe internet

Intra pe www.starbt.ro si afla toate avantajele programului STAR.

http://www.starbt.ro/images/icon-phone.png 0800 80 2273(CARD) Apel gratuit din orice retea nationala, fixa sau mobila
http://www.starbt.ro/images/icon-phone.png *8028 Apelabil din orice retea nationala, fixa si mobila
http://www.starbt.ro/images/icon-phone.png 0264.594.337 Apelabil din orice retea, inclusiv international


Prin card de credit emis de BCR:


Description: http://www.f64.ro/downloads/pt%20site/Plata_rate/VISA_MasterCard%20STANDARD.jpgE usor sa faci cumparaturi cand ai CARDUL BUN DE PLATA de la BCR! Ai RATE fara dobândă si reduceri la comerciantii parteneri!

Plateste prin cardul tau de credit BCR pe website www.navitruck.ro beneficiezi de oferta standard de rate fara dobanda!

Cine poate plati in rate? Sunt înscrişi automat şi gratuit toţi clienţii care deţin unul dintre cardurile de credit BCR înrolate în Program şi care, la momentul efectuării tranzacţiei la comercianţii parteneri ai BCR, solicită facilitatea „Rate fără dobândă”. Cardurile de credit BCR înrolate în Programul de Rate cu 0% dobândă sunt:
• BUN DE PLATA Standard MasterCard sau Visa (inclusiv contactless)
• BUN DE PLATA Gold MasterCard sau Visa
• MasterCard GOLD EUR
• EPB Platinum sau World Signia MasterCard
Pentru a plati online cu cardul, in procesul de comanda selectati optiunea de plata "Online prin card bancar", introduceti datele cardului dvs BCR si numarul de rate dorit. Platile online sunt procesate direct de catre BCR prin intermediul platformei EuPlatesc. Sistemul de plata este securizat la cele mai inalte standarde, inclusiv 3D Secure.
Vrei si tu cardul BUN DE PLATA de la BCR?
• Aplica acum pe www.bcr.ro sau
• Trimite SMS la 1780, tarif normal, cu textul “Card” şi vei fi contactat de catre un operator bancar sau
• Apeleaza gratuit, non-stop, din orice reţea naţională InfoBCR la numarul 0800.801.BCR (0800.801.227)
Spor la cumparaturi!


Prin card de credit emis de BRD Finance

Uita de timpul petrecut in trafic si de aglomeratia din magazine ! Prin cardurile BRD Finance planurile prind viata direct din confortul casei tale, cu doar un click :
- alegi produsele dorite
- alegi optiunea de plata potrivita nevoilor tale si platesti rapid si in deplina siguranta :
a) plata cu perioada de gratie de pana la 47 de zile : 0% dobanda pe parcursul perioadei de gratie, 0% comision pentru tranzactia efectuata.
b) plata in rate cu 0% dobanda, alegand durata de rambursare potrivita bugetului tau si beneficiind de 0% comision pentru tranzactia efectuata.

Consulta detalii complete despre cardurile BRD Finance participante si optiunile de plata, precum si exemple reprezentative de rambursare, pewww.brdfinance.ro.
Prin card de credit emis de Alpha Bank

“Optiunea de plata in rate cu 0% dobanda prin cardul tau de credit de la Alpha Bank (AlphaCard Visa Credit, AlphaCard Visa Gold si Alpha MasterCard Credit)

Acest serviciu oferit de Alpha Bank permite detinatorilor de carduri de credit in lei emise de banca sa beneficieze de o solutie de plata in rate flexibila pentru bunurile/serviciile achizitionate cu cardurile de credit de la comerciantii afiliati acestui serviciu.
· Confortabil - Tot ce trebuie sa faci este sa selectezi numarul de rate in care doresti sa rambursezi contravaloarea comenzii. Tranzactia se va efectua in numarul de rate ales de tine exact la momentul efectuarii platii;
Convenabil - Pentru a beneficia de 0% dobanda, trebuie sa platesti lunar rata aferenta, egala cu costul bunurilor impartit la numarul de luni ales pentru plata. Daca sunt efectuate si alte tipuri de tranzactii, este necesara plata in intregime a sumei lunare datorate pentru a beneficia de dobanda 0%;
· Flexibil - Poti alege plata in rate ori de cate ori doresti in limita liniei de credit aferenta cardului tau. Pe masura ce rambursezi ratele lunare, sumele rambursate devin din nou disponibile pe contul tau de card;
· Accesibil - Esti liber sa folosesti oricand plata in rate in orice magazin partener; ai libertatea sa alegi numarul de rate care ti se potriveste cel mai bine;
· Transparent - Extrasul de cont de card emis lunar iti va arata de fiecare data ce rata trebuie sa platesti pentru luna curenta si suma ratelor viitoare ramase de platit.
Prin card de credit emis de Piraeus Bank

Anul acesta se poarta cumparaturile fara griji!
Plateste prin cardul tau de credit pe website www.navitruck.ro si poti beneficia de rate fara dobanda!

Daca esti posesorul unui card de credit emis de Piraeus Bank pentru persoane fizice sau persoane juridice poti solicita plata in rate direct online la magazinele afilitate serviciului „Eu Platesc”. Tipurile de carduri de credit emise de Piraeus Bank sub sigla Visa si participante la acest program sunt:
· Visa Exact
· Visa Exclusive Gold
· Visa Business Standard
· Visa Business Gold
Pentru a plati online cu cardul in rate trebuie sa:

 • Alegi optiunea de plata "Online prin card bancar”
 • Introduci datele cardului
 • Specifici numarul de rate dorit.


Platile online se efectueaza prin intermediul sistemului "3-D Secure" furnizat de Visa care asigura tranzactiilor on-line un nivel sporit de securitate.

Aplica acum pentru un card de cumparaturi Piraesu Bank pe www.piraeusbank.ro sau contacteaza-ne la 0800.801.802!

Start la cumparaturi !

Program de Fidelizare

22/04/2018
de catre Administrator Blog


Am lansat Programul de Fidelizare.


Pentru ca esti important pentru noi, echipa NaviTruck iti rasplateste loialitatea prin puncte de fidelizare pe care le acumulezi la fiecare comanda (doar aparate gps) efectuata online. Punctele de fidelitate se acumuleaza in contul tau de pe site si iti ofera reduceri pentru produsele comandate. Discount-urile se ofera constant dupa ce ai acumulat 100 de puncte.
Punctele se valideaza in contul de client doar dupa ce comanda a fost ridicata de la curier !

Contul este validat,doar daca te inregistrezi cu o adresa de email ,nume complet,adresa de livrare si va creati o parola pentru logare !

De acum fiecare comanda lansata pe site te aduce mai aproape de echipa clientilor fideli!

Rasplatim loialitatea clientilor nostri !

Multumim si va dorim "Destinatii precise,oriunde in Europa !"
Mai ieftin si mai mult internet in roaming de la 1 ianuarie 2018

24/12/2017
de catre Administrator Blog


Roam like at home de la 1 ianuarie 2018 creşte volumul de date ce pot fi consumate în roaming (UE/SEE) fără taxe suplimentare

20.12.2017
Începând cu data de 1 ianuarie 2018, ca urmare a scăderii tarifului reglementat la nivel de gros, pentru majoritatea planurilor tarifare va crește volumul de date (MB/GB) ce pot fi consumate în roaming în UE/SEE1] fără aplicarea unor taxe suplimentare.
Totodată, în cazul depășirii limitelor utilizării rezonabile a unor servicii în roaming în UE/SEE, scad și suprataxele care pot fi aplicate consumului ulterior, după cum urmează:
 • de la 1 ianuarie 2018, scade cu 22% suprataxa pentru date, de la 7,7 la 6 Euro/GB;
 • de la 3 ianuarie 2018, scade cu 16% suprataxa pentru apelurile primite, de la 1,08 la 0,91 Eurocenţi/minut.
Când se aplică suprataxe datelor în roaming
Din data de 15 iunie 2017, datele (internetul mobil - MB/GB) consumate în roaming în UE/SEE se tarifează, în principiu, la fel ca în România. Totuși, în cazul celor mai multe dintre planurile tarifare, furnizorii pot stabili un volum de date care pot fi consumate în roaming în UE/SEE fără costuri suplimentare într-o perioadă de facturare (volum de consum rezonabil). Începând cu 1 ianuarie 2018 volumul de consum rezonabil va crește cu aproximativ 22% faţă de cel aplicat în perioada 15 iunie – 31 decembrie 2017.
După depășirea volumului de consum rezonabil, furnizorii pot să aplice o suprataxă, chiar și în cazul în care traficul inclus nu a fost complet epuizat. În prezent, suprataxa este de maxim 7,7 Euro/GB (0,77 Eurocenţi/MB), dar începând cu 1 ianuarie 2018 aceasta va scădea la maxim 6 Euro/GB (0,6 Eurocenţi/MB), fără TVA.
Volumul de consum rezonabil în roaming în UE/SEE începând cu 1 ianuarie 2018
a) în cazul planurilor tarifare (cartele preplătite, abonamente, (extra)opțiuni) care includ trafic de date nelimitat, cât și al celor pentru care tariful calculat per GB este sub 6 Euro (fără TVA), utilizatorii pot consuma următoarea cantitate de date în roaming în SEE, fără taxe suplimentare, exprimată în GB:
prețul cu amănuntul pentru servicii mobile într-o perioadă de facturare (fără TVA)
2 x
6 Euro
b) în cazul cartelelor preplătite fără resurse de date incluse (cu plata pe unitatea de consum, per MB/GB), utilizatorii pot consuma iniţial următoarea cantitate de date în roaming în SEE, fără taxe suplimentare, exprimată în GB (pe măsură ce utilizatorul plăteşte din creditul disponibil, volumul de consum rezonabil a datelor se diminuează):
creditul rămas disponibil pe cartelă la intrarea în roaming în UE/SEE
6 Euro
Mai multe detalii despre modalitatea de aplicare a limitelor de utilizare rezonabilă a datelor în roaming (UE/SEE), inclusiv modele de calcul, sunt disponibile pe pagina de internet a ANCOM, aici.
Calculator limită date „Roam like at home”: aplicație ANCOM
Pentru a ușura estimarea volumului de date pe care utilizatorii le pot consuma în roaming în UE/SEE fără suprataxă, ANCOM a dezvoltat o aplicație de tip widget, accesibilă aici. Aplicaţia, care în prezent utilizează tariful de 7,7 Euro/GB valabil până la sfârșitul anului, va fi actualizată cu tariful de 6 Euro/GB începând cu data de 1 ianuarie 2018. Aplicația oferă rezultate relevante pentru toți utilizatorii de planuri tarifare cu acces la roaming, cu excepţia celor ai RCS&RDS S.A., operator autorizat să aplice suprataxe de roaming de la prima unitate de consum.

Mai multe informații cu privire la „Roam like at home” sunt publicate în secțiunea dedicată acestui subiect, de pe pagina de internet a ANCOM, aici.
Sursa:http://www.ancom.org.ro/

„GPS-ul” european a devenit funcțional

15/04/2016
de catre Administrator Blog

Sistemul de geolocalizare european Galileo, un concurent al GPS-ului american, a devenit operaţional joi, după o aşteptare care a durat 17 ani. Noul sistem de navigare prin satelit are obiectivul declarat de a asigura Europei un grad sporit de independenţă tehnologică, informează Le Figaro.


Proiect emblematic al Comisiei Europene, sistemul de navigare prin satelit Galileo vizează reducerea dependenţei Uniunii Europene faţă de GPS-ul american şi va concura cu sistemul rusesc GLONASS şi sistemul chinezesc Bei Dou. De asemenea, sistemul Galileo ameliorează serviciile oferite utilizatorilor, graţie unui grad mai mare de precizie şi printr-un semnal mai puternic al datelor transmise la sol.
Galileo oferă o geolocalizare cu un grad de acurateţe de 1 metru.

Spre deosebire de sateliţii de telecomunicaţii, care sunt echipaţi cu sisteme de propulsie ce furnizează o parte din energia necesară plasării lor pe orbită, sateliţii de geolocalizare Galileo trebuie să fie transportaţi în întregime până la orbita lor finală, aflată la o altitudine de 22.900 de kilometri.

18 sateliţi din constelaţia Galileo se află în prezent pe orbită. În total, sistemul Galileo, ce va fi finalizat în 2020, va fi alcătuit dintr-un număr de 30 de sateliţi.

Conceput la mulţi ani după GPS-ul american, sistemul Galileo integrează cele mai recente descoperiri tehnologice şi oferă un semnal cu un grad mai ridicat de precizie.

Costul proiectului Galileo, finanţat în întregime de Comisia Europeană, este de aproximativ 7 miliarde de euro. Acestei sume i se adaugă un buget suplimentar de 500 de milioane - 600 de milioane de euro, necesar administrării şi reînnoirii sateliţilor.


Sursa: RTV.NET